Lindt отвори най-големия музей на шоколада в света (видео)

На входа му се намира и най-високият шоколадов фонтан в света

Lindt отвори най-големия музей на шоколада в света (видео)
1 Видео

Снимка: БТА

Шоколадовият гигант Lindt отвори най-големия музей на шоколада в света. Той се намира в Килшберг в близост до швейцарската фабрика на компанията и е с големина от малко над 6 хил. кв. м. Още на входа посетителите ще станат свидетели на още един рекорд - най-високият шоколадов фонтан в света - малко над 9 метра, следван от дегустационна зала на Lindt, наречена „Шоколадови небеса“.

Музеят предоставя на посетителите и интерактивно пътешествие, по време на което те преминават през „седемте шоколадови свята“ - от отглеждането на какаовите зърна до производството на шоколада.

Експонатите разказват историята на швейцарското производство на шоколад не само на Lindt, но и на неговите известни предшественици.

„Шоколадовият дом на Lindt ще играе важна роля за запазването на позицията на Швейцария като шоколадова държава в дългосрочен план, както и ще допринесе за трансфера на знания в цялата индустрия“, обясни Ърнст Танър, президент на Lindt Chocolate Competence Foundation.

По проекта за музея се работи в продължение на седем години, като той е проектиран да допълни историческата фабрика на компанията и да привлича любителите на шоколада навсякъде по света.

Коментари: 0