Липсата на полети от и към САЩ струва на Острова близо $15 млрд.

Ню Йорк - Лондон е най-печелившият маршрут на BA

Липсата на полети от и към САЩ струва на Острова близо $15 млрд.

Снимка: Pixabay

Затварянето на пътническите въздушни връзки между САЩ и Обединеното кралство ще струва най-малко 11 млрд. лири (14.21 млрд. долара) от брутния вътрешен продукт на Обединеното кралство през 2020 г., според доклад, поръчан от компанията майка на British Airways - IAG SA, лондонското летище Хийтроу, Airlines Британска търговска група и фирмата за летищни услуги Collinson Group. Те призовават за създаване на коридори за пътуване между САЩ и Великобритания, както и за Covid-тестове на летищата.

Бездействието на правителството към авиацията и неговото въздействие върху икономиката на Великобритания не може да бъде по-ясно“, заяви изпълнителният директор на British Airways Алекс Круз, цитиран от Bloomberg.

Авиокомпаниите водят кампания за премахване на ограниченията за трансатлантически пътувания, които съществуват от началото на март. Ню Йорк до Лондон е най-печелившият маршрут на BA, като бизнес пътуванията са основен двигател на търсенето. Маршрутът генерира около 7 млн. продажби на седалки миналата година. Според доклада САЩ са най-големият източник на посетители в Обединеното кралство - почти 4 млн. души годишно.

Докато в момента САЩ не позволяват на хора без гражданство или право на пребиваване, които са прекарали някой от последните 14 дни в Обединеното кралство или Европа, да влязат, Лондон налага 14-дневна карантина за входящи пътници от САЩ.

Коментари: 0