Литохоро - красотата на Олимпийската ривиера

Потопете се в красотата на централна Гърция и планината Олимп

Литохоро - красотата на Олимпийската ривиера

Снимка: Economic.bg

6872 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Олимпийската ривиера е изключително красиво място за почивка в централната част на Гърция. Едно от предимствата на региона е възможността за планински и морски туризъм. 

Възможностите за настаняване са много, но сред най-красивите места на първа линия до морето е комплексът Litohoro Olympus Resort Villas and Spa, който се намира в Плака, крайбрежната зона на Литохоро. 

Разположен е на 90 метра от плажа и предлага гледка и към планината Олимп. 


Наблизо се намира известният плаж "Lemon Beach" (Лимоненият плаж), а комплексът е заобиколен от градина с органични продукти. 


През летния период плажът предлага няколко вида водни развлечения. СПА изживяването в комплекса също не е за изпускане. 


Гостите могат да се насладят на ориенталски хамам, сауна, парна баня, фитнес зала, плувен басейн с хидромасаж, кал, шоколадова терапия, ароматерапия, пилинг и други. 


В една от вилите на Litohoro Olympus Resort Villas and Spa можете да се насладите на собствен плувен басейн. 


Освен че е тихо и спокойно място за почивка, Литохоро предлага и възможности за забавление. Едно от най-популярните заведения в околността "Le Moon" се намира на няколко минути от комплекса. До него може да стигне както с кола, така и по плажната ивица.

На 3 километра от комплекса се намира градчето Литохоро, разположено в подножието на източните склонове на планината Олимп. Според митологията Литохоро е домът на 12-те богове на Олимп. 


В околността има много природни дадености, а повечето планински маршрути за изкачване на планината започват от Литохоро. 


Освен Lemon Beach, Литохоро има няколко плажа в непосредствена близост, които са изключително красиви - Плака Литохору - с къмпинг и няколко бийч бара, Грица, Статмос и Барикос. 
Коментари: 0