Лондон e шампион по инвестиции в имоти в Европа

За първи път в топ 12 попада и Истанбул

Лондон e шампион по инвестиции в имоти в Европа

За втора поредна година Лондон зае първо място в класация за най-добър град за инвестиции в имоти в Европа. Това показва доклад на консултантската компания JLL City Momentum Index, цитиран от онлайн изданието propertywire.com.

Причината е силният икономически ръст и фундаментите на пазара на бизнес имоти. Градът е с установени позиции на глобален образователен и технологичен хъб и предприе серия инициативи за трансформиране на транспортната му мрежа.

В момента проектът Crossrail в Лондон, който е на стойност 22 млрд. долара, е най-мащабният в Европа. В града се изграждат и нови университетски кампуси за 1.5 млрд. долара, установяват се и нови връзки между образованието и работодателите.

На второ и трето място в класацията се нареждат Дъблин и Париж, като в подреждането място намират Мюнхен, Стокхолм, Копенхаген, Берлин и Барселона.

В  топ 12 на най-добрите градове за инвестиции в имоти в Европа за първи път попада и Истанбул.

Градовете, включени в класацията на компанията, са лидери в сферата на технологиите, разполагат с достатъчно работна ръка и имат амбициозни планове за градското развитие.

Високо се оценява и динамиката на пазара на имоти в тези градове, включително инвестициите, цените и строителството, както и социо-икономически фактори.

Коментари: 0