Lufthansa и Mercedes създадоха VIP самолетна кабина

Архитектурната концепция може да измести изцяло традиционния дизайн

Lufthansa и Mercedes създадоха VIP самолетна кабина

Снимка: Daimler

1184 ~ 1 мин. четене

Mercedes-Benz Style - луксозното подразделение на немския производител на автомобили, в партньорство с Lufthansa Technik, създаде нова концепция за луксозна VIP кабина за самолети за къси и средни разстояния.

Компаниите планират да насочат тази иновативна концепция към частни клиенти със силен афинитет към уникалния дизайн, се казва в изявление.
 
Целта на невероятния дизайн е да подобри чувството за пространство на пътниците. Дизайна включва настилка от дърво, диван, легло, трапезен кът, четири индивидуални седалки, както и няколко други удобства, които рядко могат да бъдат намерени в обикновен самолет.

Новата архитектурна концепция има за цел да измести изцяло традиционния интериор на кабините в самолетите. 

 Усещането за пространство е допълнително подсиленo от акцентa върху материали, цветове и светлина. 

"Това беше вдъхновяващо предизвикателство, комбинирахме нашата философия за изчистен дизайн с опита на компанията в областта на инженерството. Грандиозната архитектура на интериора показва творчество и иновативно мислене. Повърхностите са изчистени форми, съчетани с интелигентни високотехнологични характеристики и перфектно оформен Mercedes-Benz дизайн ", казва Гордън Вагенер, вицепрезидент Design Daimler AG в изявление на компанията.
 
 "Целта на нашето сътрудничество с Mercedes-Benz Style е да обединим опита на двете компании в областта на дизайна и технологиите. Искаме да предложим на изисканите клиенти най-високия стандарт за интериорен дизайн. Дали за частния сектор или за бизнеса, нашата модулна концепция се вписва перфектно навсякъде ", казва Уолтър Хеерд, вицепрезидент на Lufthansa Technik AG.

Подкрепи Economic.bg