\"Макс\" прехвърля абонатите си на 4G LTE

Компанията ще преустанови предлагането на WiMax услуги от ноември

\

Мобилният телекомуникационен оператор Макс обяви, че извършва процес на миграция на всички свои клиенти от WiMax към 4G LTE. Компанията ще преустанови предлагането на WiMax услуги от началото на ноември месец и осигурява възможност на всички свои потребители да преминат към модерната и в пъти по-бърза 4G мобилна мрежа. За целта Макс предлага на съществуващите си WiMax клиенти индивидуални атрактивни предложения за своите 4G LTE услуги.

Паралелно с това, от компанията съобщават, че добавят Девин и Сапарева Баня в мрежата си с 4G покритие. Така броят на най-популярните туристически дестинации в 4G мрежата нараства до 20.

Изпълнителният директор на Макс Нейчо Величков коментира: „Всички сме част от технологичната еволюция и естественият ход е да заменим нашите WiMax услуги с по-модерните и бързи 4G услуги за мобилен пренос на данни. Благодарим за лоялността на всички наши WiMax потребители и сега ги каним да станат част от семейството на най-бързия мобилен интернет в България“.

Макс извърши първия 4G LTE тест през септември 2013 г., a реалният старт на първата мобилна мрежа за пренос на данни от четвърто поколение бе поставен през май месец 2014 г. Оттогава досега Макс изгради голямо покритие на страната, като към момента осигурява 4G мобилни услуги в 36 от най-големите градове и курорти в страната, покривайки около 60% от градското население. 

Потребителите на WiMax могат да заявят своите нови 4G услуги в търговските обекти на компанията, онлайн на http://www.maxtelecom.bg/ или на тел. 0 999 111. 
Коментари: 0