Малката българска фотографка: Ще продължа да снимам

Награденaта снимка е резултат от поредица от случайности и е направена с телефон

Малката българска фотографка: Ще продължа да снимам
248 ~ 1 мин. четене

8-годишната Радостина Тодорова спечели първа награда на международния фотографски конкурс на National Geographic в категорията „Дръзки изследователи“, а фотографията й се казва И най-дългият тунел има край и светлина“.

Младата фотографка гледа оптимистично на живота и вярва в положителната развръзка дори в най-трудните ситуации. Именно затова е кръстила снимката си така.

Снимката е направена в ждрелото на река Ерма. „Отидохме на пикник на една зелена ливада, а после се прибрахме оттам в София“, заяви тя пред БНТ.

Снимката е поредица от случайности, сподели майката на Радостина. Направена е с телефон, защото дъщеря им много обича да заснема любопитни кадри.

В последствие майката харесала кадъра и потърсила в интернет фотографски конкурс, в който да участва. Така попаднала на този на National Geographic, а по-късно съдбата им се усмихнала.

Радостина сподели, че ще продължи да снима и занапред, а голямата й мечта е да си отвори магазин в Париж, в който да моделира дрехи.

„В България където и да снимаш, винаги можеш да попаднеш на прекрасна гледка. Децата трябва да повярват в себе си и да снимат. Техният поглед винаги е една идея по-светъл и по-оптимистичен от нашия, затова и снимките им са по-хубави“, обясни майката на младата фотографка.

Според нея българските деца са достатъчно талантливи и могат да постигнат всичко, стига да го искат достатъчно силно.  

Подкрепи Economic.bg