Манчестър Юнайтед уволни Ван Гаал

Холандецът си заминава, чакат Моуриньо до дни

Манчестър Юнайтед уволни Ван Гаал
Автор: Илия Лазаров

Английският футболен гранд Манчестър Юнайтед уволни мениджъра си Луис Ван Гаал. Холандецът бе начело на клуба през последните 2 години, като решенията и консервативната му тактика предизвикаха огромни критики у фенове, бивши футболисти и експерти, съобщиха английските медии.   

Ван Гаал изведе Юнайтед до победа в съботния финал за ФА Къп, но това не бе достатъчно да спаси поста му, след като не успя да класира отбора в топ 4 и така червените дяволи пропускат Шампионската лига догодина.  

Негов почти сигурен заместник ще бъде португалецът Жозе Моуриньо, като назначението му се очаква да бъде потвърдено в следващите 2-3 дни. Очаква се агентът на Моуриньо да пристигне утре в Манчестър и заедно с клиента си и ръководството на клуба да оформят документите по назначението.

Ван Гаал е освободен от длъжност, след като е пристигнал тази сутрин в базата на клуба в Карингтън. 64-годишният холандец е довършил спокойно работата си през останалата част от сутринта. Хората от щаба му също са освободени и са събрали нещата си.  

Все още не е ясно каква ще е ролята на досегашния помощник на Ван Гаал и легенда на клуба - Райън Гигс. Според непотвърдени информации уелсецът не желае да бъде част от щаба на Моуриньо.

Коментари: 0