Манолова: Няма основание за повишаване на цената на парното

Манолова припомни, че последното увеличение на парното беше през октомври миналата година, когато цената на парното е достигнала най-високата си цена

Манолова: Няма основание за повишаване на цената на парното
Националният омбудсман Мая Манолова определи очакваното увеличение на цените на парното, топлата вода и тока като необосновано. Пред БНТ тя заяви, че с решенията си, Комисията за енергийно и водно регулиране се превръща в основен генератор на инфлация в страната.

Манолова припомни, че последното увеличение на парното беше през октомври миналата година, когато цената на парното е достигнала най-високата си цена. „От тогава цената на природния газ на международните пазари не се е увеличила. Така че основания за повишаване цената на парното, практически няма“, каза Манолова.

„Още повече, че КЕВР ще започне обсъждане за по-високи цени на топлото преди да е определил цената на природния газ. Предложението на "Булгаргаз" е за намаляване даже на цената на природния газ - с 10 стотинки, но е реално намаление. В същото време се предлага цената на топлото да бъде увеличена, което няма никакво солидно обяснение“, коментира Манолова.
Коментари: 0