Мърдок пуска платформа за спортни залагания FOX Bet

За първи път в САЩ медия ще пусне своя платформа

Мърдок пуска платформа за спортни залагания FOX Bet
Когато Fox Corp на Рупърт Мърдок стартира платформата си за спортни залагания FOX Bet днес, тя ще направи това, което никоя друга голяма медийна компания не е направила в Северна Америка: ще стане лице на платформа за хазартни игри.

FOX Bet, която стартира в Ню Джърси, се управлява чрез партньорство с доставчика на игри The Stars Group. 
Развлекателни гиганти от Walt Disney Co до AT&T Inc с нейната WarnerMedia се включиха в бизнеса със залагания, за който експертите твърдят, че може да генерира приходи от 9 милиарда долара през следващите няколко години от хазарт.

Но повечето разчитат на създаване на нови предавания и коментари и се държат на разстояние от реалния хазарт.

Големите медийни компании се притесняват, че преминаването на линията ще позволи на зрителите да пускат залози може да навреди на техните марки, ако това се окаже непочтително, казаха експерти.

Fox обаче вече има опит. Това е третият опит на Мърдок с предоставяне на услуга за спортни залагания. Компанията Sky на Мърдок, сега собственост на Comcast Corp, сключи подобна сделка с TSG за създаване на Sky Bet, американско партньорство за спортни залагания.

Затова експертите смятат, че може да използват този модел.

FOX ще бъде насочена към случайни залагания и по-малки залагания, подобно на Sky Bet, и ще бъде инструмент за Fox Sports да ангажира феновете, заяви Ройд Чхабра, изпълнителен директор на FOX Bet, пред Reuters.

Друга фхарактеристика, която двете платформи ще споделят: потребителите могат да правят залози чрез социалните мрежи с хаштаг #CustomBet.
Коментари: 0