Марешки: Продавам горивото с 1 ст. надценка

Утре бизнесменът отваря бензиностанция в Габрово

Марешки: Продавам горивото с 1 ст. надценка

Снимка: Стоян Йотов

3977 ~ 2 мин. четене
В момента получаваме горивото на 1,52 лева и го продаваме при нас на 1,53 лева.  За 1 стотинка продаваме горивото отгоре. Това каза бизнесменът Веселин Марешки пред телевизия Bulgaria on Air . Той съобщи, че утре отваря бензиностанция в Габрово, а през следващите седмици ще има още 4-5 бензиностанции в различни градове.

"Ефектът от една бензиностанция и половина е около 100 млн. лева върху бюджета на българското население и фирми. Това са спестени пари. Няма значение на каква цена купувам горивото и откъде идва, а на каква стойност го продавам. Купувам го от български дистрибутори, които са дистрибутори на всички тези производители. Не мога да го произвеждам", заяви Марешки. Tой потвърди, че произходът на горивото е еднакъв за всички български бензиностанции. И заяви, че в момента няма директен достъп до базите на Лукойл и се налага да купува горивата през посредници.

Изказването му идва дни, след като от Лукойл призоваха той да разкрие източниците на горивата, които продава.

"Горивото при нас пристига от най-Югозападната точка - Банско до Североизточната във Варна. По този начин се тормозя. Ако не бяха толкова далеч, цената им щеше да е още по-ниска. Не с много. Представете си колко км пътува горивото до Варна като има бази в града", посочи той.

"Наскоро пропътувахме цяла България, за да подпишем документите за една бензиностанция, но човекът каза, че няма да продава буквално в последния момент. Натискът е огромен. Още днес мога да отворя бензиностанция в София, но тя ще бъде много малка и никой няма да може да зарежда там. Към днешна дата имаме договорени два терена. Разговаряме за трети. Ще изградим изцяло нови, огромни бензиностанции, които нямат аналог с бензиноколонките. Ще отворим, искаме да сме полезни на хората. Това ще стане до 3-4 месеца", каза той.

Инвестицията ми в този проект е около 150-200 млн. лева, сметна Марешки.
Подкрепи Economic.bg