Маркиращият химикал от парите може да е бил пренесен върху Иванчева

Това каза нейният адвокат Марин Марковски

Маркиращият химикал от парите може да е бил пренесен върху Иванчева

Снимка: bTV

3179 ~ 1 мин. четене
Маркиращото химическо вещество по парите от предполагаемия подкуп за кмета на Младост Десислава Иванчева може да е било изкуствено пренесено върху нея. Това каза нейният адвокат Марин Марковски в ефира на bTV тази сутрин. 

Думите му се потвърдиха и от кратък експеримент, който показва, че такива химикали действително могат да се прехвърлят от един носител на друг чрез просто ръкостискане. 

Протоколите сочат, че от въпросния маркер са открити само два квадратни сантиметра по външната дясна част на дланта на Иванчева. Обяснението на Марковски е, че веществото е попаднало по тази част от ръката ѝ докато тя е пишела възражението си – листът ѝ бил до протокола за парите, които пък са броени именно там. Така според адвоката маркерът се е озовал и по нея. 

Веществото е открито и на още едно място по Иванчева – точно под носа ѝ. „Има една снимка как полицайка я хваща за устата“, коментира Марковски и посочва, че въпросната служителка е ръкавица и според него така химикалът е попаднал на лицето на обвиняемата. 

Реториката на прокуратурата, че „Иванчева е светнала като коледна елха”, известният адвокат определи като детска мечта. „Прокуратурата ни връща към детството – светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години”, каза Марковски.

„Това дело представлява низ от компромати, които са изключително примитивни”, допълни той и каза, че няма нито една среща между Иванчева и Ваклин, на която да му е искан подкуп.
Подкрепи Economic.bg