Marriot купува Starwood Hotels

Сливането ще доведе до създаването на най-голямата хотелиерска компания в света

Marriot купува Starwood Hotels
464 ~ 1 мин. четене

Marriott International Inc. ще придобие конкурентната си верига Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. в сделка, която се оценява на около 12,2 млрд. долара, пише Bloomberg. Сливането ще доведе до създаването на най-голямата хотелиерска компания в света.

След сливането, двете хотелиерски компании ще са с над 1,1 млн стаи в над 5 500 локации. Според споразумението за сделката  всеки акционер в Starwood ще получи по 0,92 обикновени акции на Marriot и 2 долара в брой за всяка своя обикновена акция на Starwood.

Акционерите в Starwood ще получат около 7,80 долара на акция при отделянето на бизнеса за временно ползване на собственост и последващото сливането с Interval Leisure Group.

Хотелиерската компания Starwood е собственик на брандовете St. Regis и Sheraton Hotel.  Тя даде индикации за намеренията си още през април, когато съобщи, че ще предприеме стратегически опции за разрастването на бизнеса си. Част от потенциалните кандидати са били InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide и държавни фондове. 

Очаква се сделката да приключи до средата на 2016 г., заявиха и от двете страни.

Подкрепи Economic.bg