Мащабните ремонти в София започват от 20 април

Основните ремонти ще започнат в началото на юни, заяви Йорданка Фандъкова

Мащабните ремонти в София започват от 20 април

Снимка: БГНЕС

3863 ~ 2 мин. четене
От 20 април започват активните ремонтни дейности в столицата. През летния сезон ще бъдат ремонтирани големите булеварди в столицата. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на пресконференция за представяне на предстоящите пътни ремонти на територията на София.

Първият ремонт, който започва на 20 април, ще бъде на бул. "Цариградско шосе". Възстановяването на моста ще продължи до моста на река Искър, като реконструкцията ще се извърши поетапно. Ще бъде ремонтиран изцяло и участъкът от "4-ти километър" до алея "Яворов".

"Основните ремонти ще започнем в началото на юни, за да има проходимост на града. Ще се стремим да не блокираме два съседни булеварда и да създадем по-малко неудобство у гражданите на София", поясни Фандъкова.

От юни започва ремонтът на бул."Дондуков". Той предвижда подмяна на трамвайните релси с безшевни, които ще намалят шума при движението на трамваите. Ще бъдат ремонтирани и тротоарите на столичния булевард. По думите на Фандъкова известните павета, които са част от историята и облика на столицата, ще бъдат запазени.

"Тази година ще е втората на мащабни ремонтни дейности от 3-годишната програма. На територията на Столична община имаме над 3500 км улична мрежа. Голяма част от нея не беше ремонтирана от 20-30 години, да не говорим за цялостна рехабилитация. Някои от мостовете не са ремонтирани от своето построяване", обясни Фандъкова.

По думите й през тази година предстоят сериозни ремонтни дейности. Започват ремонтните дейности на кръговото движение на "Руски паметник" и на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от Бъкстон до бул. "Цар Борис". Предвижда се и разширяване на бул. "Монтевидео" до Нов български университет (НБУ), заяви още столичният кмет. Ще се ремонтира и улица "Княжевска". Мостът на "Захарна фабрика" ще бъде реконструиран изцяло, тъй като е в изключително тежко състояние. 

Към края на програмата е планирано ремонтиране на мостовите съоръжения, сред които мостът на бул. "Владимир Вазов" и моста над ул."Витиня".

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg