Мъск отказва да намали оборотите

Директорът на Tesla отново споделя в среднощен туит, че не може да се откаже от динамичната си работа

Мъск отказва да намали оборотите

В опит за помощ на един предприемач към друг, Ариана Хъфингтън се обърна със съвет към Илон Мъск. Но той не прие съвета й. Главният изпълнителен директор на Tesla отхвърли предложението на Хъфингтън да промени начина си на работа, за да служи по-добре на компанията си, разказва CNN. В отворено писмо, публикувано на уебсайта й за уелнес "Thrive Global", Хъфингтън призова Мъск да преосмисли 120-часовата си работна седмици, в която не отделя време за сън и спи във фабриката на Tesla.

Припомняме, миналата седмица предприемачът даде интервю за "Ню Йорк Таймс", в което призна, че работи по 120 часа седмично и не може да спи, както и че е прекарал рождения си ден във фабриката си за електрически автомобили. Той разказа подробно и за среднощните си туитове, отхвърли информацията, че ги пише под въздействието на марихуана и призна, че пие сънотворни, защото не може да спи. Изданието разкри ,че хора от борда се притесняват за състоянието на Мъск и дори се търси втори изпълнителен директор на компанията, който да поеме част от неговите отговорности.

"Илон, бъдещето на Tesla зависи от твоето майсторство", - написа Хъфингтън. "Tesla - и светът (да не говорим за теб и твоите красиви деца) - биха били по-добре, ако редовно отделяш време за почивка, презареждане и успявате да намирате вашите изключителни резерви на творчеството и сила за иновации".

Хъфингтън, която е в борда на Uber, заяви, че приветства неговата "честност и уязвимост, като осъзнава, че се нуждаете от нов начин на работа".

Мъск отговори на писмото на Хъфингтън в среднощен туит в 2,30 ч. през нощта в неделя. "Ford и Tesla  са единствените 2 американски автомобилни компании, които избегнаха фалита. Току-що се прибрах вкъщи от фабриката. Смятате, че това е опция. Не е.", гласи неговото съобщение в социалната мрежа.

Отвореното писмо на Хъфингтън бе публикувано в петък, малко след като "Ню Йорк Таймс" публикува интервюто си с Мъск, в което той сподели, че това е "най-трудната и болезнена година" в кариерата му.

Интервюто на Мъск свали акциите на Tesla с почти 9% в петък.

Последната година наистина беше тежка за Мъск и Tesla заради редица забавяния в производството на последния модел автомобил Model 3. В свой среднощен туит наскоро той обяви, че се надява да направи компанията частна (т.е. да я свали от търговия на борсата), когато акциите достигнат цена от 420 долара.

Изявлението предизвика няколко проверки и дела от американските власти за манипулация на пазара.

Коментари: 0