Мая Манолова: Моят рейтинг ще си го отнеса вкъщи и ще си го сложа в кухнята

Омбудсманът потвърди намеренията си да се откаже от поста си, ако законите в помощ на хората с увреждания бъдат приети

Мая Манолова: Моят рейтинг ще си го отнеса вкъщи и ще си го сложа в кухнята
Моят рейтинг ще си го отнеса вкъщи и ще си го сложа в кухнята, за да не преча на никого. Аз се отдръпвам и рейтингът е за тях. Това заяви омбудсманът мая Манолова в студиото на bTV по повод проблемите в социалната система, относно хората с увреждания

Миналата седмица Манолова бе обвинена, че използва протеста на майките пред Народното събрание за евтин пиар. В отговор омбудсманът обяви, че е готова да се оттегли от поста си, стига законите в помощ на хората с увреждания да бъдат приети.

„Социалната система, освен от пари, има нужда и от реформа – това не е популизъм, а ефективност”, заяви омбудсманът. По нейни думи проблемът трябва да бъде решен от социалния министър.

„Продължавам да се боря за тези закони. Това са три закона, които трябва да решат проблемите на една част от българските граждани”, каза Манолова. Според нея до момента не е получен нито един сериозен аргумент срещу законопроекта за хората с увреждания. 

Един от проблемите, които Манолова подчерта е, че парите за хората с увреждания се харчат неефективно и че няма законови правила, по които да се урежда услугата. 

„Става въпрос за личната помощ, която според конвенцията на ООН трябва да бъде предоставена на всеки човек с увреждане. Трябва да имат и тази услуга – с какво нейното регламентиране е проблем?”, подчерта Манолова.
Коментари: 0