McDonald's премести централата си в Чикаго

McDonald's премести централата си в Чикаго

След 47 години в предградието Оук Брук, най-голямата в света в верига за бързо хранене премести централата си в Чикаго. Новото седалище на McDonald's в квартал West Loop бе официално открито в понеделник вечер, съобщава Форчън.

Главният изпълнителен директор на McDonalds Стив Ийстърбрук заяви, че връщането в Чикаго ще помогне на компанията да привлече водещи таланти и да се адаптира към съвременните вкусове. "Ние твърдо вярваме, че преместването в центъра на града ни приближава до клиентите, до конкуренцията, до тенденциите, които оформят бъдещето на обществото", каза той на церемонията по откриването на новата централа. 

Новото седалище на компанията се намира в пресечки с много ресторанти, собственост на известни готвачи като Грант Акац, Греъм Елиът и Стефани Изард в район, известен със своя нощен живот.

Новият офис ще подслони около 2 000 служители на McDonalds. Той разполага с "работни квартали", за да даде на служителите избор в каква среда ще извършват най-добре работата си, с отворени етажни планове, общи маси, сбирки и дори "IT Tech Bar".

На приземния етаж на новия офис, разбира се, има и ресторант от веригата, който е отворен за обществеността.

Кметът на Чикаго Рахм Емануел, който присъства на откриването, каза, че изграждането на новото седалище е генерирало 3,2 милиона долара за фонд, създаден за възстановяването на бедните квартали. Според съобщенията McDonald’s не е получила никакви субсидии или стимул за връщане на централата си в Чикаго.

Централата на компанията е била в Чикаго между 1955 и 1971 г., припомнят американските медии.

Старата централа в Оук Брук ще бъде продадена и в момента й се търси купувач.

Коментари: 0