23 места, които да посетите през 2015-а (част 2)

Business Insider е подредил за всеки вкус по нещо

23 места, които да посетите през 2015-а (част 2)

Преди дни ви представихме първата част от най-горещите места за туризъм през новата 2015 година. Вижте сега челните 11 места в подреждането:

11.Флоренция


Флоренция е целогодишно предпочитана дестинация за туристите, но през 2015 г. се очаква още повече гости да я посетят, след като бе обявена за най-добрият град за туристи. Местата, които трябва да се видят задължително, включват дълъг списък, естествено, започвайки от катедралата Duomo, галерия Уфици, Академията – дом на Давид на Микеланджело, Понте Векио, и още, и още...

10.Кюрасао


Карибският остров Кюрасао, дом на синьото кюрасо, е гореща туристическа дестинация. Сега той е и по-достъпен за посещения с откриването на нови полети, главно от Северна Америка. От Европа традиционно до там може да се лети през Холандия.

9. Хайнан, Китай


Остров Хайнан в Китай се превръща в гореща точка за морски туризъм в страната. В последните години значително е увеличена легловата база в хотелите, планира се построяването и на нови хотели и увеличаване на полетите до острова. По-голяма част от туристите идват от Китай и Русия, но Хайнан подготвя рекламна кампания за приличане и на гости от други държави. Плажовете са основната атракция тук, но има и исторически забележителности – храмове, гробници, крепости. За трета поредна година се провежда и международен сърф фест.

8.Страната на Баските


Регионът в Северна Испания и Франция, познат като Страната на баските, има собствен език, кухня и култура. Той не попада в радара на туристическите гидове, но все пак е популярно място за пътуване. В Билбао може да се посети Музеят Гугенхайм, Сан Себастиан е известен с големите си плажове, Памплона – с фиестата Сан Фермин – надбягване с бикове.

7.Тасмания


Lonely Planet определи Тасмания като един от най-добрите региони за пътуване през 2015 г. Островът е място, където може да се насладите на невереоятни природни образувания, диви животни, първокачествени вина, а също е и най-доброто място за байкинг в света.

6.Куинс, Ню Йорк


След скока на цените в Манхатън и Бруклин, този нюйоркски квартал привлича все повече внимание. Той е едно от най-разнообразно населените места в света – дом на имигранти от над 100 държави, говорещи над 138 езика. А цялото това разнообразие може да ознава и..  чудесна храна. Тук може да се опита не само китайска, корейска, гръцка или индийска кухня, но още чешка, доминиканска, ямайска... и още много.

5.Рио де Жанейро


През тази година Бразилия бе домакин на Световното първенство по футбол. През 2016 г. пък ще посрещне Олимпиадата. Така Рио си остава една от най-горещите точки за туристи в целия свят.

4.Северна Ирландия


Северна Ирландия е една от локациите, където се снима хитовия Game of Thrones и според туроператорите това е причина страната да се радва на повече туристически посещения. Някои от замъците тук са ползвани за снимките на сериала и се очаква да привлекат много посетители.

3.Питсбърг, Пенсилвания


Градът става все по-популярен хипстър център, най-вече заради нарастващо младо поколение тук и това води до привличането на много туристи. Квартал Лоурънсвил е хипстърския център на Питсбърг с готини магазини, барове и ресторанти.

2.Мианмар


Само преди няколко години страната се отвори за туристи. И оттогава е посетена от милиони чужденци. Столицата Янгон е първото място, където стъпват гостите, но сред най-големите туристически атракции е още Баган (или Паган), дом на стотици будистки храмове, които може да се видят при полет с балон. Страната има и дълга плажна ивица - над 1250 мили, и едни от най-добрите плажове в Азия.

1.Любляна, Словения


Словения не е напълно открита от туристите. А е прекрасна страна с вкусна храна, исторически забележителности и удивителни природни гледки. Също и една от най-изгодните финансово за посещение държави в Европа. Това са ред причини да бъде поставена под номер 1 в класацията.

Коментари: 0