6 места в Югоизточна Испания, които трябва да посетите

Провинция Алмерия е изключително интересен район

6 места в Югоизточна Испания, които трябва да посетите
2831 ~ 3 мин. четене
Провинция Алмерия, която е част от автономна област Андалусия, е очарователна и много привлекателна. В нея можете да намерите много забавления и развлекателни дейности, които заедно с дългите и широки пясъчни плажове превръщат градовете Аквадулсе и Рокетас де Мар в идеални курортни центрове за почивка. Вижте част от атракциите на този район:


Алмерия и крепостта "Ла Алкасаба"Името на град Алмерия е с арабски произход, означава "наблюдателна кула" и произлиза от крепостта "Ла Алкобаса" - средновековна цитадела, снабдена със защитни стени, площади, къщи и джамия, която е била седалище на управлението на града през 10 век. Не пропускайте да посетите и катедралата с кули и стени от 16 век, първоначално построена като джамия и служила за крепост срещу набезите на пирати, но унищожена от земетресение през 1522 г. и възстановена в последствие в ренесансов стил.


МохакарНамиращ се само на 60 км от Алмерия, този популярен туристически център противно на очакванията е с типичен марокански облик с тесни калдъръмени улички и снежнобели постройки. Сред топ атракциите са площад "Партере", декориран с множество цветя, намиращ се на мястото на старо арабско гробище, църквата "Санта Мария", статуята "Ла Мохакера" на местна дама с традиционно за района облекло, носеща стомна с вода на главата си и площада „Плаза Нуева“ с една от най-добрите панорамни гледки към планините и Средиземно море.


Природен парк "Кабо да Гата"Природният парк обхваща над 460 кв.км сухоземна територия и отделно 120 кв.км морска акватория. В следствие на интензивна вулканична дейност в миналото пейзажът на парка е превърнат в живописна палитра от хълмисти хребети, красиви дефилета, скалисти брегове, непокътнати плажове, китни заливи и коралови рифове. През 1997 г. е обявен за биосферен резерват и е част от Сисъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Името на парка произлиза от минерала ахат.


Пустинята ТабернасПустинята Табернас е защитен природен резерват с площ 280 кв.км и се намира на 30 км от столицата Алмерия. Пустинната ѝ природа силно напомня на арабските пустини, както и на тези в Западна Америка и Северна Африка и по тази причина е използвана през 50-те години на миналия век за заснемане на много филми. Едни от най-популярните заглавия са "Имало едно време на Запад" (1968 г.), "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" (1989 г.), "Завещанието на Винету" (1998 г.) и др.


Плажът на Аквадулсе

Намиращо се само на 10 км от столицата Алмерия, градчето Аквадулсе, с постоянно население от 15 000 жители, постепенно се превръща в нейно естествено продължение. Пясъчната плажна ивица е сред най-харесваните в Алмерия, дълга е 2600 км и с 30 м средна ширина. Голямото разнообразие от спортни дейности и туристически услуги, палмите, оживеното пристанище с яхти и качественото хотелско настаняване са сред факторите, които превръщат курорта в предпочитано място за морски ваканции, включително и за семейства с деца.


Плажът "Лас Салинас"Този плаж е лесно достъпен, отчасти пясъчен и известен с това, че е най-големият плаж към природния парк "Кабо де Гата". С оглед на защитения си статут, той не е урбанизиран и е много спокоен дори през най-силния туристически сезон. Дълъг е 8 км и се простира от кулата "Сан Мигел" до морския фар. На територията му се намира емблематичната църква "Лас Салинас", реставрирана през 2012 г. В края на плажа се намира и селището Алмадраба де Монтелева, където можете да откриете множество ресторанти. 
Коментари: 0