Metro продаде 11 свои магазина в Източна Европа и ги нае обратно

Австрийската FLE е платила 250 млн. евро за търговските обекти

Metro продаде 11 свои магазина в Източна Европа и ги нае обратно

Снимка: Wikipedia

Дъщерното дружество на германската търговска верига Metro - Metro Properties е продалo 11 свои магазина в Полша, Унгария и Чехия на австрийската FLE, част от инвестиционната група LFPI. Сделката е на стойност 250 млн. евро и e финализирана през август 2019 г., съобщиха от компанията в официално съобщение.

Metro ще продължи да използва ползва търговските обекти като наемател. 5 от продадените магазини, опериращи под марката MACRO Cash&Carry, се намират в Полша (Варшава, Вроцлав, Краков и Любин), 3 в Будапеща и 3 в Чехия (Прага). 

Междувременно компанията си запазва собствеността върху няколко съседни парцела в Полша и Чехия за развитие на съвместни проекти. 

"Имотните пазари са близо до исторически ниска доходност. Много от нашите активи са напълно развити. Възползвайки се от стабилния пазар на недвижими имоти, можем да използваме силната си позиция, за да правим нови инвестиции и да следваме нови проекти", коментира финансовият директор на Metro Properties Юрген Шварце.

"Продажбата на избрани активи от портфолиото на Metro в региона на Централна и Източна Европа е пример за нашата глобална портфолио стратегия. В лицето на FLE намерихме подходящ партньор, който споделя нашата визия за бизнеса на едро", добавя Волфганг Баумгартингер, директор Транзакции METRO PROPERTIES.
Коментари: 0