Авария на водопровод наруши движението на метрото в София (обновена)

Към 09:30 ч. нормалният график е възстановен

Авария на водопровод наруши движението на метрото в София (обновена)
440 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Лазаров

Движението на метрото в столицата спря тази сутрин, пише kmeta.bg, цитирайки информация на БГНЕС. Прекъсването в участъка "Сердика" - "Централна гара" се дължи на аварирал водопровод и е продължило до около 09:30 ч.

Служителите на пунктовете за продажба на билети бяха уведомени, че поради технически причини метрото е спряло към 7.20 за неизвестно време, поясни служителка на спирка "Европейски съюз". Тя нямаше информация кога мотрисите ще тръгнат.

Нито диспечерът, нито на дежурните телефони на "Метрополитен – София" някой е отговарял. Единствено гласова поща на диспечера е приемала сигнали за нередности. Дежурният в Столична община обясни, че там нямат информация и единствено от метрото могат дадат информация за причините за спиране на движението.

Изпълнителният директор на „Метрополитен" инж. Стоян Братоев потвърди пред Дарик, че метрото не се движи, като посочи, че по-късно ще може да даде повече подробности кога движението ще бъде възстановено.

По информация от Центъра за градска мобилност, мотриси не се движат в участъка между "Сердика" и "Централна гара" от втория лъч, поради наводнена част от инфраструктурата след аварирал водопровод. Една мотриса обслужва останалата част от лъча, а движението по първия метродиаметър не е засегнато. Аварийни екипи на Метрополитен са започнали веднага работа по възстановяване на движението и около 09:30 ч. мотрисите са възобновили изпълнението на обичайните си курсове.

Подкрепи Economic.bg