Microsoft обмисля придобиване на BlackBerry

Xiaomi, Huawei и Lenovo също са потенциални инвеститори

Microsoft обмисля придобиване на BlackBerry

През последните години BlackBerry не е в челните позиции в списъка с технологични компании, като за момента канадският производител е известен с това, че има най-добрата сигурност на пазара с мобилни устройства. Главният изпълнителен директор Джон Чен успя да задържи позициите на BlackBerry, въпреки че дори се спекулираше за желанието на Samsung да я купи, но в крайна сметка се стигна до партньорство между двете компании.

Вниманието на потребителите пък беше насочено отново към ВlackВerry благодарение на Passport, предаде smartnews.bg.

Според експерти в индустрията приходите на компанията за предходното тримесечие са надхвърлили очакванията на инвеститорите, което изглежда е привлякло други големи играчи на пазара, които обмислят да купят BlackBerry. Споменават се имeната на Microsoft, Xiaomi, Huawei и Lenovo, като първата дори е направила оценка на потенциална сделка за придобиване.

„Microsoft има предимството да закупи BlackBerry, тъй като канадската компанията е изместила своя бизнес фокус върху софтуерни продукти вместо върху хардуерни устройства, което допълва продуктовите линии на Microsoft“, твърдят източниците.

Китайските компании виждат в евентуалната сделка начин да засилят присъствието си в САЩ и Европа. Позицията на BlackBerry по този въпрос все още не е известна.

Разбира се, това не означава, че скоро ще видим реализирана сделка, а и не бива да забравяме, че информацията не е потвърдена официално. Интересът на тези потенциални инвеститори може да покаже на BlackBerry, че се движи в правилната посока, което да доведе до още по-добри финансови резултати през следващите месеци.

Коментари: 0