Най-добрите храни за изгаряне на мазнини

Те са вкусни, полезни за организма и премахват излишните килограми

Най-добрите храни за изгаряне на мазнини
Автор: Илия Лазаров

Може би сте опитвали много различни варианти за намаляване на теглото и изгаряне на излишните мазнини по корема и други части на тялото. Това е доста труден път, изискващ много жертви и доста хора не са в състояние да постигнат желаните цели.

Как бихте реагирали, ако разберете, че можете да ядете, за да изгаряте мазнините в тялото? Да, има много храни за изгаряне на мазнини, които могат да ви помогнат да поемете контрола над мазнините в тялото и да свалите излишните килограми.

Нека се запознаем с някои от най-добрите храни за изгаряне на мазнини:

Овесена каша

Ако скоро след закуска имате желание за допълнително похапване, то основната причина за това е спадащо ниво на кръвната захар. Овесената каша е богата на фибри и може да остане в стомаха в продължение на много часове, като по този начин ви опази от понички или други сладки неща.

Въпреки това, се уверете, че не избирате ароматизирани, подсладени видове, а избирате чиста и неподсладена овесена каша. Можете да я подсладите с помощта на плодове.

Ядки

Ядките са сред топ храните за изгаряне на мазнини, тъй като могат да ви накарат да се чувствате сити и в същото време да помогнат за отслабване. Проучванията показват, че тези, които ядат ядки, се чувстват сити за по-дълги периоди, в сравнение с онези, които хапват ориз и сладкиши.

Само 24 бадема всеки ден са достатъчни, за да бъдете сигурни, че не прекалявате с калориите.

Зехтин

Малко мазнини са необходими за организма, тъй като те могат да запазят глада под контрол. Препоръчително е да се използват мононенаситени мазнини, като зехтин например. Те могат да контролират нивата на холестерола и да задоволят апетита.

Горски плодове

Малките горски плодове са пълни с много фибри. Само една чаша с малини съдържа 6 гр. фибри. Така че те могат да бъдат най-добри за изгаряне на мазнини.

Варива и бобови растения

Фасулът е обикновено с ниско съдържание на калории и съдържа добра сума на фибри и протеини. Те могат да бъдат полезни за вас, за да отслабнете и да тонизирате тялото си.

Приготвяйте си ястия с бобови растения най-малко веднъж в седмицата, за да замените месото.

Пресни зеленчуци

Ако не сте впечатлени от техните минерали и витамини, тогава може да ви спечелят с факта, че могат да намалят талията ви. Зеленчуци като броколи и спанак са пълни с фибри и съдържат по-малко калории.

Преди основната храна е добре да ядете някаква салата, тъй като това ще ви помогне да получите бързо удовлетворение по-късно.

Пълнозърнести храни

Когато говорим за храни за изгаряне на мазнини, пълнозърнестите храни са задължителни. Кафяв ориз, пълнозърнести зърнени култури, киноа, и т.н. - всички те отлично изгарят мазнините.

Броят на калориите, изгорени от тялото, се удвоява, когато трябва да се разградят цели храни, в сравнение с това, което то изгаря, когато се преработват вече преработени храни.

Освен това, малки дози пълнозърнести храни може да предотвратят поддържане на допълнителни мазнини.

Постно месо

Постното месо, като това от пуйка, може да бъде полезно в изгарянето на мазнини. То също може да ви помогне да изградите мускули и да засилите имунната си система.

Коментари: 0