Microsoft подготвя една от най-значимите актуализации на Windows

Компанията „разорава“ почвата за програмистите

Microsoft подготвя една от най-значимите актуализации на Windows

Снимка: БТА

2198 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Microsoft подготвя почвата за следващото поколение на операционната система Windows, като даде повече възможности в ръцете на програмистите. Това стана ясно от думите на главния изпълнителен директор на компанията Сатя Надела по време на ежегодната конференция за разработчици Build.

Скоро ще споделим една от най-важните актуализации на Windows през последното десетилетие, за да отключим по-големи икономически възможности за разработчици и създатели“, заяви той на виртуалната конференция.

„През последните няколко месеца го хоствах самостоятелно и съм изключително развълнуван от следващото поколение Windows“, коментира още Надела.

Поддържането на заинтересованост у разработчиците към платформите е важно за Microsoft. Компанията трябва да гарантира, че програмистите ще изберат нейния публичен облак Azure пред конкурентните. Ако разработчиците загубят интерес към създаването и актуализирането на приложения за Windows, организациите може да се пренасочат към алтернативи, а това ще застраши значима част от бизнеса на гиганта.

„Нашето обещание за вас е следното: Ние ще създадем повече възможности за всеки разработчик на Windows днес и ще приветстваме всеки създател, който търси най-иновативната, нова, отворена платформа за изграждане и разпространение и осигуряване на приходи от приложения“, добави Надела.

Коментари: 0