Microsoft пуска мобилна версия на Outloock и Office за Android

Приложенията функционират със 7-инчови и по-големи таблети

Microsoft пуска мобилна версия на Outloock и Office за Android
Технологичният гигант Microsoft пуска официалната версия на Office за таблети с Android, която бе в пробна фаза преди година, пише изданието PC Magazine. Компанията от Редмънт представи още Outloock за iOS и показа в аванс Outlook за Android.

Потребителите вече могат да свалят Word, Excel и Power Point за таблети с Android, като използват профилите си в Microsoft или абонамента си за Office 365, за да съдават, редактират и принтират файлове.

Приложенията функционират със 7-инчови и по-големи таблети с базиран на ARM процесор, над 1GB RAM и Android 4.4 KitKat. Очаква се при предстоящите обновявания да се добави съвместимост с Lollipop. От Microsoft отбелязват, че пробните версии на приложението са били свалени 250 000 пъти в последните няколко месеца от 3000 вида устройства с Android, покриващи над 500 различни модели. 

В същото време Outlook за iOS ще даде възможност на потребителите да работят с личните си и служебни електронни пощенски кутии на таблетите и телефоните си, както и на компютри, за да работят с плъзгане на пръст по екрана, пише "Фокус". Новите приложения за Outlook са съвместими с Office 365, Exchange, Outlook.com, Yahoo Mail и Gmail и съдържат календар и възможност за споделяне на съдържание.

Мобилните програми Word, Excel и Power Point за таблети с Android са достъпни и в онлайн магазинa Google Play. Безплатното приложение Outlook може да бъде намерено в App Store и Google Play. 
Коментари: 0