Милиардер обяви, че ще плати студентските кредити на цял випуск

Близо 400 студенти ще се възползват от изплащането на десетки милиони долари

Милиардер обяви, че ще плати студентските кредити на цял випуск

Робърт Ф. Смит

Снимка: Twitter профил

6110 ~ 1 мин. четене
Милиардер технологичен инвеститор шокира завършващите студенти в Атланта, Джорджия, като им каза, че ще изплати всичките им студентски заеми. 

Робърт Ф. Смит, един от най-изтъкнатите чернокожи филантропи в Америка, обяви това в обръщението си към дипломиращите се в колеж „Морхаус“ (Morehouse College), известен колеж за чернокожи мъже.

Близо 400 студенти ще се възползват от изплащането на десетки милиони долари.

Клас 2019 г. и техните учители са били зашеметени от новината, преди да аплодират своя благодетел, предават международните медии.

56-годишният Смит основава частната инвестиционна компания Vista Equity Partners през 2000 г., за да инвестира в софтуерни компании и има лично нетно богатство от 5 млрд. долара, според Forbes.

"От името на осемте поколения в моето семейство, които са били в тази страна, искам да пусна малко вятър в платната ви", каза Смит пред завършилите колежа.

"Това е моят клас, 2019 година. И моето семейство дарява грант, с който да изплати студентските ви заеми."

Милиардерът беше поканен в колежа, за да получи титлата почетен доктор и вече обяви дарение от 1.5 млн. долара за Морхаус.

Точната сума на последния акт на щедрост на Смит е неясна, тъй като колежът все още не е изчислил общия дълг на студентите, които ще се възползват, но се оценява на най-малко 10 млн. долара. А може да се окаже и значително по-висока.
Коментари: 0