Мина Чукурово спира работа временно

120 работници са получили предизвестия за съкращение

Мина Чукурово спира работа временно
Миньорите от мина "Чукурово", които с месеци не са получавали възнагражденията си, сега щ останат без работа. 120 работещи са получили вчера предизвестия за съкращение. От ръководството на дружеството обяснили, че е започнала процедура на спиране на дейността на дружеството за срок от повече от 15 дни. Тя е започнала на 17 декември. Текат и консултации със синдикатите, съобщи Нова тв. 

Хората ще бъдат освободени до започване отново на работа на мината, което ще стане през месец май, обясниха още от ръководството. Те ще получат заплати от 5 януари до 5 февруари, след което, ако не започнат работа на друго място, ще получат заплата и от 5 февруари до 5 март. След това ще трябва да чакат доходи от държавата в лицето на Бюрото по труда.
 
В мината остават 45 души, които основно ще се занимават с поддържане на електропреносната мрежа, охрана на обектите и администрация от трима души, която ще продължи да работи, поясниха от „Чукурово”.
 
Въпреки обещанието от страна на ръководството, че се предвижда мината отново да заработи май месец, хората не вярват това да стане.
Коментари: 0