„Мистър и Мисис Икономика“ е като компас за движение в правилната посока

Година след отличието, "Телелинк" продължи своята експанзия в страната и региона и затвърди лидерството си

Любомир Минчев:

„Мистър и Мисис Икономика“ е като компас за движение в правилната посока

Снимка: Икономика

Любомир Минчев е основател и главен изпълнителен директор на "Телелинк Холдинг". През 2017 г. той получи наградата в категория "ИКТ, Аутсорсинг и Бизнес процеси" в конкурса "Мистър и Мисис Икономика", организиран от КРИБ и сп. "Икономика". Церемонията по награждаването на победителите за 2018 г. предстои на 4 декември в НДК. Разговаряме с г-н Минчев за значимостта на наградите и важността от популяризирането на успешните бизнес практики.

Г-н Минчев, как се чувствате година след отличието в категория ИКТ и Аутсорсинг в конкурса Мистър и Мисис Икономика 2017, организиран от КРИБ и сп. „Икономика”?

Чувствам се като част от двигателите на промяната, дигитална, но и не само – бизнес, обществена. Мисля, че времената, в които живеем са времена на промяна, а наградите ме радват, но и задължават да не спирам на едно място, да развивам и движа бизнеса и обществените си каузи непрекъснато напред. През изминалата година "Телелинк" се ребрандира, бизнесът ни се обособи в няколко отделни дружества, но успоредно с това холдингът постигна отлични финансови резултати, продължи своята експанзия в страната и региона и затвърди лидерството си. Факти, подкрепени с няколко отличия и водещите ни позиции в престижни класации.

Това отличие беше ли стимул и двигател за още по-високите постижения?

Категорично. Всяко отличие, което сме получили е извоювано и спечелено от екипа ми, а бих казал и защитено в последствие. Това отличие ни даде увереност, че се движим в правилната посока и хъс да продължаваме да се доказваме.

С какво наградата е важна за вас?

С това, че кара мен и екипа ми да я заслужаваме всеки един ден от годината със своята работа, проекти, а не само в момента, в който я печелим. Наградите са отговорност, а не само красива статуетка и снимка от церемония.

От какво значение е за вас, че признанието дойде именно от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България?

Когато получаваш оценка, извън това каква е тя, най-ценно е от кого идва. За мен Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България е институцията в страната, която най-правилно би могла да прецени икономическия и обществен принос на един бизнес.

Според вас важно ли е конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" да продължава?

Този тип конкурси са като компас – къде съм, движа ли се в правилната посока, какво да променя. Те са особено ценни за младите бизнеси, защото дават отправна точка, а вдъхват и увереност. В тези времена на динамика, в този глобален свят – достойно е за уважение и поощрение, че оставаш в страната си и развиваш икономиката ѝ, че допринасяш всеки ден с работата и обществените си ангажименти това общество да се движи напред.

Вече сме в „преддверието” на тазгодишната церемония. Какви са вашите пожелания към новото издание? 

Пожелавам ви да бъдете затруднени в избора, защото това ще означава, че много бизнеси и много мениджъри са работили качествено през изминалата година, надскочили са себе си и заслужават това отличие! Вярвам, че дигиталната ера ни дава все повече инструменти да бъдем гъвкави и адаптивни, за да реализираме заедно мисията да имаме по-стабилна икономика, работни места и проспериращо общество.

Коментари: 0