10 мистични места по света, които може да посетите

Вижте историите, които се разказват за тези места

10 мистични места по света, които може да посетите
10. Остров Темискира, Черно море

Темискира е мястото, където Wonderwoman, един от най-популярните супергерои, е родена. Това е истинско място, което обаче е напълно разрушено.

9. Колонията Роаноук, САЩ

Това е колония, разположена на мистичен остров. Предполага се, че колонията е била унищожена на това място, без никой да разбере как. По-късно става ясно, че това е работа на местно племе, което не се подчинило на имперските виждания.

8. Пясъчният Атлантис, Арабия

Предполага се, че Пясъчният град в Арабската пустиня е разрушен от природни бедствия. Легенда разказва, че това е наказание от Бог. Днес там се намират много останки, които загатват, че градът може да е бил истински.

7. Кралството на хиндуисткия Бог, Индия

То се намира в известния като древен индийски град Айодхйа. Смята се, че това е Божието царство и родното място на Рама. Не е ясно какво е било в миналото, но факт е, че града все още съществува.

6. Извора на младостта, САЩ

Всеки е чувал легендата за извора на младостта и вечния живот. Всичко, което трябва да направите, е да отпиете глътка от водата и ще бъдете млади завинаги. Фонтанът съществува във Флорида, но съществува ли и магическите му свойства? Не точно.

5. Портите на Ада, Гърция

Има много места по света, където съществуват такива „порти“. Те обикновено включват пещери, които се спускат до дълбините на земята. Една от тях се намира в Гърция.

4. Армагедон, Израел

Това е мястото, където се предполага, че армиите ще се съберат и ще се сражават до края на времето. В действителност, това не е името на дадено събитие, а на място в Израел, където действително битки са се състояли, но днес са останали само руини.

3. Троя, Турция

Всеки трябва да е чувал за битката при Троя, която след дълга обсада е била пробита с помощта на огромен дървен кон, в който са се крили войни. Географски погледнато местонахождението на тази епична битка е в град в Турция, който сега се нарича Троя. А там може да се види и паметник, изобразяващ дървения кон.

2. Средната земя и Графството, Нова Зеландия

Ако сте запалени любители на „Властелинът на пръстените“, тогава най-вероятно винаги сте искали да бъдете на това място. Хобитон е родното село на хобитите, в него къщите са разположени под земята и са с малки кръгли врати. Добра новина! Това място съществува и се намира в Нова Зеландия, там са снимани и филмите от поредицата.

1. Връх Олимп, Гърция

Цялата гръцката митология е съсредоточена около планината Олимп, където се смята, че е бил домът на 12-те богове на древна Гърция. Планината наистина съществува и е най-високата и една от най-посещаваните в Гърция.
Коментари: 0