11 млади, красиви и много богати дами

Някои от тях управляват семейния бизнес, други сами са създали компании за милиарди

11 млади, красиви и много богати дами

Тези 11 дами са едни от най-младите жени милиардери в света. Някои наследяват парите на семейството си, други наследяват семейния бизнес. Две от тях са основателки на собствен бизнес за милиарди.

Те са млади, красиви и необвързани.

Подредбата е по размера на състоянието им.

Вижте списъка:

Тори Бърч


След колежа Тори Бърч се мести в Ню Йорк и работи за югославския дизайнер Зоран, обличащ звезди като Лорън Хътън и Изабела Роселини. След това работи за Вера Уанг, после в Polo Ralph Laurenи накрая в Loewe. През 2004 г. тогавашният й съпруг Крис Бърч й дава $2 млн., за да започне своя собствена линия. Тя веднага започна да изработва собствена линия дрехи и аксесоари. Пуската модната си марка през февруари 2004 г., като веднага открива първия си магазин в Ню Йорк. Работата се отплаща и успехът не закъснява. Днес нетното й богатство се изчислява на 1 млрд. долара.

Сара Блейкли


Казват, че неволята учи, и това със сигурност се оказа вярно за Сара Блейкли. Докато работи като продавач на факсове по домовете, на 25-годишната тогава Блейкли й хрумва невероятна идея за революционно дамско бельо. Тя използва всичките си спестявания от 5000 долара, за да пусне линия бельо, наречена "Spanx". През следващите 10 години Spanx става много популярна и успешна. Днес е бизнес с няколко милиарда долара, а Сара Блейкли има нетно богатство от 1 млрд. долара.

Линси Снайдер


Линси Снайдер е наследницата на In-N-Out Burger, американска верига за продажба на бургери, основана от дядо й. Когато навърши 35 години през 2017 г., тя наследи цялото му богатство. Тя притежава 97% от семейната компания и има нетно богатство от 1 млрд. долара.

Лий Сио-Хиун


Лий Сио-Хиун е 41-годишна, президент на текстилния производител Cheil Industries. Тя разширява бизнеса си в областта на модата и химикалите. Има нетно богатство от 1,1 млрд. долара.

Сера Сабанджъ


Сера сабанджъ е член на борда и акционер в Sabanci Holdiings, най-големият финансов и индустриален конгломерат в Турция. 39-годишната дама е завършила Университета в Портсмут и завършва с отличие от катедра "Икономика" в Истанбулския университет "Бигли". Нетното й богатство е 1,3 милиарда долара.

Ана Лусия де Матос Барето Вийела


Пра-дядото на Ана Лусия основа Itau, една от най-големите банки в Бразилия. Когато Itau се слива с Unibanco, новото предприятие, известно като Itau-Unibanco, става най-голямата частна банка в Латинска Америка. Ана Лусия има нетно богатство от 1,3 милиарда долара. 44-годишната дама е най-младата милиардерка в Бразилия.

Ерин Лаудер


Ерин Лаудер е 46-годишната наследница на козметичния гигант Estee Lauder. Тя има собствена козметична, модна и мебелна линия. Тя притежава 16 милиона акции на Estee Lauder и има нетно богатство от 1,85 милиарда долара.

Холи Брансън


Холи Брансън е ударила генетичния и финансов джакпот. Баща й е самият сър Ричард Брансън – британският милиардер, авантюрист, собственик на остров и основател на The Virgin Group. Но не очаквайте тя да е разглезена милиардерска дъщеря. Холи е лекар, работи за благотворителната организация на Virgin Group, която прави клиники в Африка. Богатството на Холи Брансън се изчислява на 3,8 милиарда долара.

Дилън Лорън


Дилън Лорън е най-малкото дете и единствената дъщеря на моден дизайнер Ралф Лорън. Наред с нейните двама братя, 40-годишната дама ще наследи състоянието на баща си, което се оценява на $ 8,2 милиарда и продължава да расте. Дилън също така е собственик на Dylan's Candy Bar, най-големият магазин за бонбони в света, който откри в Ню Йорк през 2001 г. Единият й брат - Дейвид Лорън, работи в маркетинга на компанията на баща им, а другият - Андрю Лорън, е режисьор.

Аманда Хърст


Аманда Хърст е пра-внучка на основателя на The Hearst Corporation Уилям Рандолф Хърст. Тя работи като модел и се появи на кориците на Town & Country и на International Harper's Bazaar. В момента тя е редактор в сп.  Marie Claire. Корпорацията Hearst притежава всичките три списания. Аманда Хърст има нетно богатство от 8,7 милиарда долара.

Ваниша Митал


Ваниша Митал (втората вдясно) е дъщеря на индийския стоманен магнат Лакшми Митал. Когато се омъжи за инвестиционния банкер Амит Бхатия през 2004 г., тя получи толкова скъпо тържество, че сватбата на Ким и Кание изглеждаше на нейния фон като барбекю в задния двор. Ваниша е единственото лице, на което някога е било предоставено правото да има частно парти в двореца Версай, което е мястото на церемонията по годежа й. Има бакалавърска степен и работи в компанията на баща си. Тя ще наследи 15 милиарда долара. Наскоро разделена със съпруга си, Ваниша Митал пак е свободна дама.

Коментари: 0