3,4 млн. лв. за ремонт на автобуси от градския транспорт

Оферти за обществената поръчка ще се приемат до 14 декември

3,4 млн. лв. за ремонт на автобуси от градския транспорт
228 ~ 1 мин. четене

Общинската фирма „Градски транспорт” ще инвестира 3,4 млн. лв. през следващите две години за подобряване на състоянието на старите автобуси. Обявена е обществена поръчка за доставка на резервни части и материали за ремонт на около стотина автобуса  "Мерцедес", "Тедом", "Неоплан", "Рено" и за ползваните за служебни цели пет автобуса "Ивеко". Най-много средства са предвидени за мерцедесите – 1,8 млн. лв.

Оферти за участие в поръчката ще се събират до 14 декември. Поръчката включва и доставка на резервни части за скоростни кутии, лагери, филтри, автомобилни ремъци, семеринги, крепежни елементи, както и боя и бояджийски материали. 

Близо 1,7 млн. лв. струва поддръжката на старите автобуси годишно, заявиха от фирмата, цитирани от "Darik". Освен необходимостта от ремонт на автобусите, за да се използват при нужда, се следва и решение на Общинския съвет, съгласно което "Градски транспорт" трябва да поеме всички линии в града. Това е залегнало като условие в проекта за интегриран градски транспорт, който общинската администрация изпълнява.

Подкрепи Economic.bg