Мутафчийски: Към нас се задава трета вълна на пандемията

Управляващите не трябва да отварят заведенията

Мутафчийски: Към нас се задава трета вълна на пандемията

Снимка: BTV

Не трябва да се отварят заведенията поне до 1 март. Към нас се задава трета вълна на пандемията. Нито един медик не сте чули да говори за отхлабване на мерките и това е много съществено в този спор. Политиците трябва да намерят баланс. Това коментира в сутрешния блок на BTV председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Мерки срещу COVID-19

В момента се намираме в чудесна кондиция, една от малкото страни сме, която е в оранжевата, а не червената зона. Защо искаме да излезем от това благоприятно положение?“, коментира Мутафчийски.

Той е категоричен, че трета вълна няма как да ни подмине и добави, че не знае защо "толкова много искаме да излезем от добрата ни позиция". Мутафчийски не уточни дали или кога точно новият по-заразен щам на COVID-19 ще започне да доминира в предаването на инфекцията.

Изказването на председателя на НОЩ идва на фона на протест, който трябва да започне до няколко часа пред Министерския съвет. Представители на затворените заради мерките сектори ще излязат на площада в знак на недоволство от забраните на властите да работят. Протестът идва и след заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, според която секторът ще може да отвори в началото на месец март. Голяма част от бранша обаче иска това да се случи още в началото на следващия месец.

Коментари: 0