Ангелов не разбира защо заведенията излизат на протест

Част от бранша ще изрази исканията си пред сградата на МС от 12 ч.

Ангелов не разбира защо заведенията излизат на протест

Здравният министър проф. Костадин Ангелов

Снимка: NOVA

Няма удобни и неудобни организации и не разбирам защо е този протест. Готов съм да говоря за мерки и извънредната обстановка с всеки, с когото това е възможно. Това коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов в сутрешен блок на Nova. Днес част от браншовите организации излизат на протест на фона на вчерашното напрежение между тях и здравния министър, когото обвиниха, че се среща само с удобните за него сдружения и асоциации.

Мерки срещу COVID-19

Днешният протест и искането на оставката ми изглежда като поговорката, че пръв посяга на бой този, на когото му свършат аргументите", коментира Ангелов.

Ресторантьорите ще изразят исканията си пред сградата на Министерския съвет от 12.00 ч под мотото "Марш към свободата" и се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България. "Няма да има блокиране на важни пътни артерии, но със сигурност ще се проведе шествие с представители на бранша от страната", това заяви председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов.

Преди дни те поискаха оставката на Ангелов. Освен отваряне от 1 февруари, от бранша настояват и помощите за затворените заведения заради коронавируса да се изплащат в рамките на календарния месец, за който е кандидатствано, а работещите в сектора, който е принудително затворен, да бъдат компенсирани достойно.

Многократно от БАЗ и СБЗ в последните дни алармират и за неизплатени обезщетения от държавата. Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви, че това се е случило заради объркани заявления. След като се е провела среща с БХРА обаче е обещано до дни да бъдат изплатени всички компенсации за затворения бизнес.

Коментари: 0