Набират още студенти за лятна работа в Германия

Срокът за приемане на документи се удължава до 22 януари

Набират още студенти за лятна работа в Германия
3713 ~ 2 мин. четене

До 22 януари се удължава срокът за приемане на документи за лятна ваканционна заетост в Германия на студенти от български висши учебни заведения по договореност с Федералната агенция по труда – Нюрнберг.

Бюрата по труда в градовете, в които има висши училища или клонове/филиали на висши учебни заведения, продължават набирането на документи на студенти с познания по немски език за лятна ваканционна заетост в Германия през 2016 г.


Изискванията към кандидатите са:

- да са студенти в български висши учебни заведения;

- да са на възраст между 18 и 35 години;

- да са редовна форма на обучение;

- да не са последен курс на семестриално обучение;

- да имат добри познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език);

- да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.


Както и през миналата година остава промяната в процедурата на посредничество за отпадане на провеждането на изпит по немски език за кандидатите. Студентите, желаещи да се възползват от възможността да работят в Германия, трябва да подадат заявление, свободен текст на български език до 22 януари 2016 г. в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение, в което се обучават.

В заявлението си кандидатстващите трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко три години, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите трябва да предоставят и уверение от висшето училище, че са редовни студенти и не са последен курс на обучение.

Документите на поименно изисканите студенти се подават от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество – гр. Бон.

Подробна информация кандидатите могат да получат в Информационния център на Агенцията по заетостта на тел. 02/980-87-19 или в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище.

Подкрепи Economic.bg