Националният борд по туризъм иска ресторантите в хотелите да работят

Под условие да работят само за гостите на хотелите

Националният борд по туризъм иска ресторантите в хотелите да работят

Снимка: Красимир Свраков

Ние, от Националния борд по туризъм (НБТ), предлагаме в писмо до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и министъра на туризма Марияна Николова, да се направи поправка в последната заповед така че да могат да работят ресторантите в хотелите. При условие, че се спазват всички противоепидемични мерки и ресторантите приемат само гости на хотела, уточни председателят на НБТ Полина Карастоянова в ефира на Nova.

„Правим това предложение с цялото си уважение към ресторантьорския бранш. Ако заведенията хотна елите отворят врати, то те ще работят само за гостите на хотелите. И на 8 декември, и на 7 и на 9- ти ресторантът ще работи по същия начин“, каза още Карастоянова.

По думите й в туризма са инвестирани десетки хиляди левове за пречиствателни уреди и санитарно-хигиенни нужди. „В момента един хотел е по-сигурен от нашите домове, защото ние не сме способни в домовете си буквално през два часа да осигуряваме тази степен на хигиенизиация“, каза председателят на НБТ.

„Ние като общество очакваме от европейските полици авангардни, а не ретроградни решения. Решението за ски курортите е консервативно и нереалистично. Считаме, че аргументите не издържат. Икономиката е част от живота ни. Здравето също е такова, но и то струва пари. Подобно решение означава компенсации на загуби за над 100 млр. евро за цяла Европа“, заяви Полина Карастоянова.

Тя настоя още и за изравняването на PCR и бързите антигенни тестове, тъй като това ще доведе до сериозна подкрепа за авиацията и пътуванията.

Коментари: 0