ЦГМ предлага да се намали работното време на обществения транспорт

Искането е за периода от 30 ноември до 21 декември, когато ще важи частичният локдаун

ЦГМ предлага да се намали работното време на обществения транспорт

Снимка: Красимир Свраков

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) предлага да се намали работното време на обществения транспорт заради частичния локдаун, който влиза в сила от днес. Предложението ще бъде изпратено до Столичния общински щаб като искането е за периода от 30 ноември до 21 декември. Това съобщиха от пресцентъра на ЦГМ.

 

Причината е въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки от днес, което ще доведе до намаляване на пътникопотока в обществения транспорт на Столичната община. Затварянето на училища, университети, забраната за извънучилищни дейности, както и промяната в работния режим на различните бизнеси ще е и причината за по-малка натовареност по линиите на градския транспорт.

Предложението е последните курсове на градските линии да са около 22.00 часа, а на извънградските – 22.30 часа (подобна мярка беше въведена и на 11 май т.г.). Временно ще бъде закрита линия А 294, която е с маршрут: „Студентски град“ – метростанция „Г. М. Димитров“.

Колите на обществения транспорт ще се движат по зимни разписания. ЦГМ ще прави анализи на потока от пътници в реално време и в случай на необходимост ще може да организира гъвкави промени по линиите, ако се налага.

Коментари: 0