Над 100 компании се местят от Лондон в Берлин след Brexit

С всеки изминал ден броят им расте

Над 100 компании се местят от Лондон в Берлин след Brexit

Над 100 стартъпа, базирани в Лондон, са взели решение да се преместят в Берлин, столицата на Германия, след взетото решение за Brexit. Това стана ясно от сенаторът по въпросите на икономиката, технологиите и проучванията на Берлин - Корнелия Изер по време на London Fintech Week 2016.

Тя посочва, че компаниите продължават да искат да преместят централните си офиси и да напуснат Великобритания. С всеки изминал ден се появяват нови заявки за това. Изер уточни, че към момента броят им надхвърля 100.

Берлин е идеална среда за компании, фокусиращи се над финансовите технологии, електронната търговия и мобилните приложения и множество компании пристигат в града, отварят IT инкубатори, центрове за развитие и дигитални звена, които да координират действията на стартъп общността“, казва тя.

Изданието коментира, че Deutsche Bank и Microsoft са открили наскоро бизнес акселератори. Изер споменава, че на всеки 20 часа се появява по един нов стартъп в Берлин, като немската столица се превръща във все по-привлекателно място за компании от целия IT спектър, предаде Kaldata.

Коментари: 0