Над $30 млн. откраднати от корейска борса за криптовалута

Платформата обяви, че ще компенсира изгубените дигитални пари със свои средства

Над $30 млн. откраднати от корейска борса за криптовалута

Снимка: БТА

Хакери са атакували борсата за търговия с криптовалути Bithumb в Южна Корея, от която са откраднати виртуални валути на стойност 35 млрд. вона (31,51 млн. долара), предаде Ройтерс. 

Bithumb, чиято централа е в Сеул, посочва на сайта си, че е спряла цялата търговия, след като установила, че "криптовалути на стойност около 35 млрд. вона са били похитени между късните часове на вчерашния ден и рано тази сутрин". 

Платформата посочва, че ще компенсира изгубените дигитални пари със собствени средства и уверява, че е прехвърлила всички активи на потребителите в безопасни "студени портфейли". 

Това е поредната кражба, докладвана от борса за криптовалути през последните месеци припомня CNN.

Миналата седмица друга платформа за обмен на дигитални пари в Южна Корея, Coinrail, заяви, че хакери са откраднали около 30% от виртуалните й валути.

През януари японската борса Coincheck каза, че хакерите са откраднали повече от 500 млн. долара в криптовалути. Миналата година два борси за криптовалути обявиха фалит, след като станаха жертва на подобни атаки.

Южна Корея се очерта миналата година като един от най-големите световни пазари за търговия с bitcoin и други виртуални валути.

Според сайта на криптоиндустрията CoinMarketCap.com, Bithumb е шестата по големина борса за криптовалута в света по обем на търговията през последните 24 часа.

Новината за кражбата на борсата удари цените на криптовалутите. Bitcoin загуби около 2%.
Коментари: 0