Надлезът при гара \"Яна\" 40 години без ремонт

Не е ремонтиран от построяването му през 1975 г.

Надлезът при гара \

АМ \"Хемус\"

244 ~ 1 мин. четене

Надлезът на път I-1 при гара Яна не е ремонтиран от построяването му през 1975 г. Той не е част от АМ „Хемус“, а ролята му е да осигури безпроблемно преминаване на първокласния път над автомагистралата.

Според анализ на критичните съоръжения на Агенция „Пътна инфраструктура“, това не е единственото съоръжение, на което е липсвало ремонт в последните 30-40 години. Очаква се тези, които са в недобро състояние, да бъдат рехабилитирани, но когато бъдат събрани необходимите средства.

Вчера 33-годишен мъж пострада, след като парче от фасадата на надлеза на гара Яна се откъсна и падна върху автомобила му, движещ се в посока София. Пострадалият е откаран в УМБАЛСМ „Пирогов“, където е установено счупване на челюстта.

От АПИ съобщиха, че причината за падане на бетоновия къс са големите температурни амплитуди в последните седмици, които са довели до ускорено разрушаване на стари бетонови елементи от замръзването на проникналата в пукнатините вода.

В момента продължават огледите на съоръжението на път I-1 при гара Яна от екипите на Областно пътно управление–София и на пътноподдържащата фирма. Очаква се да бъдат предприети мерки за обезопасяване и ремонт на частта от съоръжението, преминаващо над платната за движение на АМ „Хемус“. 

Подкрепи Economic.bg