Надя Маринова е новият зам.-министър на туризма

Тя има над 12 г. преподавателски опит в областта на мениджмънта и маркетинга в бранша и управление на проекти в туризма

Надя Маринова е новият зам.-министър на туризма
428 ~ 1 мин. четене

Надя Маринова е назначена за заместник-министър на туризма със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, съобщава правителственият пресцентър.

Тя е магистър по икономика от университета Braunschweig, Германия, притежава магистърски степени от Техническия университет и от Университета за национално и световно стопанство в София. Защитила е степен „доктор" в Нов български университет и пред БАН (ВАК). 

Има 18-годишен академичен опит в Нов български университет, от които 12 години преподавателски в областта на мениджмънта и маркетинга в туризма и управление на проекти в туризма. Участвала е в реализирането на редица проекти за развитие на интегриран туризъм, по въпросите на младежта и екологията. 

Притежава управленски опит в сферата на туризма, заемала е и длъжността директор на дирекция в Министерството на младежта и спорта. 

От 2004 г. е вицепрезидент на „Европейската мрежа от младежки центрове" към Съвета на Европа.

Преди няколко дни премиерът освободи зам.-министъра на туризма Бранимир Ботев, който заемаше този пост и в правителството на Пламен Орешарски и назначи на негово място Ирена Георгиева.Подкрепи Economic.bg