Най-празничните храни през декември

Те присъстват на всяка трапеза

Най-празничните храни през декември
3869 ~ 1 мин. четене

В навечерието сме на най- хубавите празници за всеки българин - Коледа и Нова Година. В тези дни всеки е в приповдигнато настроение, обикаля за подаръци, радва се на Коледната украса, прекарва хубави моменти със семейство и приятели, а това което очакваме с нетърпение, е вкусната трапеза. Вижте кой са най- празничните ястия през декември:

 

Шаран 

На Никулден празнуват всички, които са кръстени на Св. Никола, всички рибари, банкери и жители на град Бургас. По традиция на този ден на масата се сервира риба и по – специално шаран.

Баница

Баницата е традиционно българско ястие, което се приготвя с повод и без повод. Баницата с късмети е очаквано ястие на празничната трапеза.

Сарми

Те са типично зимно ястие. Има ги в постен вариант и с месо, според зависимост от вкусовете и спазването на постите. Сармите се водят едно от най-празничните ястия.

Свинско месо

Печено прасенце или пържоли, поднесени с чаша червено вино блазни почти всеки вкус. Ухае вкусно и може да нахрани обилно цялата компания.

Тиква

Печената тиква се смята за най- празничният десерт през декември. Поднесена с мед и орехи, с канела, с крем карамел или с други добавки, тя е любима за малки и големи.

Туршия

Това определено е най-празничната салата, която е чудесно мезе към така обичаната българска ракия. Този вид зимнина има много разновидности. Някои хора я правят по богата с голямо наличие на зеленчуци. Други предпочитат само с два – три зеленчука. 

Подкрепи Economic.bg