Най-бедният президент повози стопаджия

Държавният глава на Уругвай Хосе Мухика качил закъснял работник в легендарния си 40-годишен VW костенурка

Най-бедният президент повози стопаджия

Държавният глава на Уругвай Хосе Мухика, наричан "най-бедният президент", взе пътник на автостоп. Късметлията бил обикновен работник на име Хералдо Акоста, който се прибирал у дома след работа. Акоста бил изпуснал автобуса и тръгнал по шосето с вдигнат палец.

Подминали го над 30 автомобила, когато изведнъж спрели цели два. Вторият бил син VW костенурка, чийто водач Акоста моментално познал. Това бил президентът на страната Мухика, който пътувал заедно със съпругата си - сенатор Лусия Тополански, и кучето им. В първия автомобил била президентската охрана.

79-годишният Мухика слязъл от фолксвагена и предложил на Акоста да се качи при охраната, за да му е по-широко, и смаяният работник се възползвал от поканата. Акоста бил откаран до място, откъдето му било удобно да вземе транспорт до дома си.

"Пътуването бе кратко, а те бяха много любезни. Не всеки ден се случва да те качи на автостоп президент!", разкава Акоста, който на слизане се снимал за спомен с Първото семейство. "Ще сложа снимката в рамка, за да остане за поколенията".

Легендарният син фолксваген на Мухика е на 40 години, но уругвайският президент, известен със скромния си начин на живот, си го кара и до днес. Неотдавна саудитски петролен магнат му предложи 1 млн. долара за колата, но Мухика отклони офертата.

Коментари: 0