Най-богатият човек в Хонконг купува най-голямата верига пъбове на Острова

Стойността на сделката е 2.7 млрд. паунда, което е премия от 51%

Най-богатият човек в Хонконг купува най-голямата верига пъбове на Острова

Снимка: Facebook профил Greene King

Най-голямата верига пъбове във Великобритания скоро ще е собственост на най-богатото семейство в Хонконг, пише The Independent. 220-годишната компания Greene King се съгласи да продаде целия си бизнес на CKA, група за недвижими имоти, управлявана от най-богатото семейство в Хонконг.

Акциите на собственика на кръчмите и пивоварните скочиха, след като в понеделник следобед тя обяви сделката на стойност 2.7 млрд. паунда. Сделката предлага 51% премия върху стойността на акциите на Greene King при затварянето на търговията в петък.

Базираният в Съфолк бизнес притежава около 2700 пъба, ресторанти и хотели в цяла Великобритания и има над 38 000 служители.

CKA, чийто президент на Борда на директорите е Виктор Ли, син на най-богатия човек в Хонконг Ли Ка-шин, възнамерява да осъществи придобиването чрез новосформираното дъщерно дружество CK Bidco със седалище на Каймановите острови.

Сделката за Greene King идва само седем месеца, след като Fuller’s - друга британска верига заведения, продаде своя пивоварен бизнес на японската фирма Asahi.
Коментари: 0