Най-дългият круиз в света тръгна на пътешествие

То ще продължи 245 дни

Най-дългият круиз в света тръгна на пътешествие

Снимката е илюстративна

Снимка: Pixabay

Това е пътешествието на мечтите - или кошмарите, в зависимост от това колко сте склонни към морска болест. Viking Cruises стартира своя „Ultimate World Cruise“ - 245-дневно луксозно пътуване, целящо да запише нов рекорд на Гинес за най-дълъг непрекъснат круиз на пътници.

Корабът Viking Sun с 930 пасажери отплава от лондонското пристанище Гринуич на 31 август. Обикаляйки земното кълбо, той ще посети шест континента, 51 държави и 111 пристанища по пътя си.

Осеммесечното пътуване, което ще завърши в Лондон, включва спирки в Скандинавия, Карибите и дестинации в цяла Южна Америка. След това корабът ще продължи към островите в Южния Тихи океан, следван от Австралия и Азия, преди да се върне в Средиземноморието и Европа.

По пътя си пасажерите ще пренощуват в 23 града, разказва CNN.

Цената за това удоволствие? Тарифите започват от 92 990 долара на човек, което включва самолетен билет в бизнес класа, храна и безплатна екскурзия във всяко пристанище.

Построен през 2017 г., Viking Sun е с дължина 745 фута и предлага 10 изискани места за хранене, включително няколко опции за специалитети и алфреско. Всичките му 465 каюти имат веранди.

Допълнителните удобства по време на 245-дневното пътуване включват спа, плувен басейн, библиотеки и театър с представления от световна класа.
Коментари: 0