Най-добрите компании за работа във Великобритания през 2020 г.

Подреждането е направено от Glassdoor

Най-добрите компании за работа във Великобритания през 2020 г.

Снимка: Pixabay

Според нов анализ Google е най-добрата компания за работа във Великобритания през 2020 г. В доклад, публикуван днес от глобалния сайт за работни места Glassdoor, технологичният гигант беше обявен за най-добър работодател във Великобритания за следващата година.

Анализът на Glassdoor се основава на ревюта на компании с над 1000 работници, които са извършени онлайн от настоящи и бивши служители между октомври 2018 г. и октомври 2019 г.

Технологични фирми оглавяват класирането по отношение на удовлетвореността на работниците, като компаниите от сектора осигуряват четири от първите пет места в класацията за 2020 г.

Google получава обща оценка 4,5 от 5 възможни точки, като служителите заявяват, че са доволни от своите „интелигентни и опитни колеги“, „авангардната технология“ на компанията и имат „интересни проблеми за решаване“.

Технологичният гигант е известен с привличането и задържането на най-добрите таланти с високи заплати, приятни офиси и неортодоксални бонуси и често оглавява списъците на най-атрактивните работодатели.

На второ място се класира компанията за разработка на софтуер Equal Experts, която е похвалена от работниците за това, че е управлявана от ценности организация, която има „прогресивни начини на работа“.

Трета е друга софтуерна фирма, Salesforce, класирана заради своята „фантастична“ фирмена култура.

Застрахователят Hiscox и IT фирмата Softcat са класирани съответно на четвърто и пето място.

Ето и Топ 10 на работодателите във Великобритания за 2020 г.

1. Google

2. Equal Experts

3. Salesforce

4. Hiscox

5. Softcat

6. Abcam

7. Microsoft

8. SAP

9. Topps Tiles

10. Arup
Коментари: 0