Най-големият китайски търговец стъпва в САЩ

Това ще се случи с помощта на Google

Най-големият китайски търговец стъпва в САЩ

Шефът на компанията лично прави доставки в Китай

Снимка: JD.com

1216 ~ 1 мин. четене
Китайската JD.com е на път да получи по-голям достъп до американските клиенти. Търговецът на дребно, който твърди, че е най-големият в Китай, който продава директно на клиентите, открива скоро американски онлайн магазин с помощта на Google, съобщава Блумбърг. 

Партньорството, което бе обявено през юни, ще позволи на китайската компания да продава директно на американски клиенти за първи път. Google ще обработва плащанията и поръчките, но JD.com ще има свои собствени центрове за поръчки за доставка.

Представител на JD.com потвърди плановете пред Business Insider, но заяви, че дата за стартиране все още не е определена.

JD.com в момента не продава директно в Америка, но има партньорство да продава продукти в САЩ чрез Walmart. Партньорството с Google ще бъде по-директно.

Това е първият резултат от партньорство, тъй като Google разкри инвестиция от 550 млн. долара в JD.com по-рано тази година.

JD.com твърди, че е най-големият търговец на дребно в Китай, но все още няма много международно присъствие. Тя работи по-скоро като традиционен търговец на дребно, подобно на Amazon, а не по модела на Аlibaba.

Стъпването на JD.com в САЩ идва в момент, когато Amazon се утвърждава в американската електронна търговия. Google може да се стреми да навлезе в търсенето на продукти на базата на реклами, което е растящо поле за реклама, което понастоящем е един от най-бързо развиващите се сегменти за Amazon.

Но също така стъпването на китайската компания в Америка идва в несигурен момент, тъй като изглежда, че напрежението между САЩ и Китай няма да се разсее скоро. Не е ясно как това ще засегне плановете на JD.com.
Подкрепи Economic.bg