Най-младият милиардер в света е и успешен модел

Густав Магнар Витзьо е само на 25 г., но вече има 3 млрд. долара

Най-младият милиардер в света е и успешен модел

Снимка: Instagram профил

Норвежецът Густав Магнар Витзьо е роден в почти невъобразимо богатство като син на магната от бизнеса със сьомга Густав Витзьо. С нетно богатство от 3 милиарда долара и на 25 години, той е най-младият милиардер мъж и третият най-млад милиардер на земята. (По-млади от него са само сестрите Катарина и Александра Андресен, също от Норвегия). 

Неотдавнашен профил на сп. TIME за Витзьо разкрива, че той не смята единствено да се възползва от богатството си от бащината империята за сьомгата, а вместо това е избрал да прави отделна кариера - като професионален модел.

Витзьо официално получава богатството си през 2013 г., когато баща му му дарява почти половината от акциите в семейната компания SalMar ASA, която е един от най-големите производители на сьомга в света. 
Подаръкът го прави притежател на най-голямото богатство в Норвегия, но по някаква причина той решава да поеме по различен път - извън бизнеса със сьомга. Младият мъж е популярен в Instagram, където има повече от 64 000 последователи. Има и договор за професионален модел с Team Models в родната му Норвегия. Това е в допълнение към многобройни други бизнес начинания, като инвестициите му в стартиращи компании като конкурента на Snapchat - Gobi, и Key Butler.

Не е изненадващо, че Витзьо споделя норвежкия вестник Dagbladet, че наистина не мисли за по-активно участие в управлението на SalMar скоро:

"Не можеш просто да поискаш да бъдеш шеф на такава голяма организация, трябва да си подходящ за това. Ако има алтернатива, то някой наистина подходящ мъж или жена трябва да застане начело на компанията. Заложени са ценности, работни места, критични фактори".

В същото интервю той казва, че родителите му са имали колебания да му дадат толкова голям дял в семейния бизнес, когато е бил само на 19 години. Те вярват, че е трябвало по-отрано да го подготвят за такава стъпка и за общественото внимание, което е дошло с получаването на голямото наследство.

Витзьо изглежда се е приспособил към светлините на прожекторите оттогава, но продължава да се занимава с кариерата си на модел и звезда в социалните мрежи.


Коментари: 0