Най-недооценените от туристите места в Европа

Сред тях са Музеят на хъркането, Музеят на разбитите сърца, най-малкият ресторант в света и други

Най-недооценените от туристите места в Европа
2879 ~ 1 мин. четене

Британското издание Independent подреди 30-те най-недооценени от туристите забележителности в Европа. Сред тях са паркът Мини-Европа в Брюксел, подземната арт галерия в метрото в Стокхолм и други.

Най-подценената европейска забележителност е музеят на американския актьор Дейвид Хаселхоф в Берлин.

Второ място заема единственият в света плаващият приют за котки De Poezenboot в Амстердам. Той е закотвен на 10 минути от централната гара и е отворен за всеки ден, с изключение на сряда и неделя, от 13:00 до 15:00 часа.

Друга недооценена забележителност е в Брюксел - мини-европейският парк, където посетителите могат да видят копия на най-известните сгради в Европа - Айфеловата кула, Биг Бен, Акропола, Наклонената кула в Пиза и много други.

В топ 30 влизат още подземната художествена галерия в метрото в Стокхолм, Пражкият музей на алхимиците и магьосниците, "Академия на носовете" в шведския Лунд с колекция от над 130 гипсови носа и сюрреалистичния индустриален музей Designpanoptikum в Берлин.

Според експертите, масовият турист още не превзел и Музея на хъркането в Алфелд, Музея на разбитите сърца в хърватския Загреб, най-малкият ресторант в света - Solo Per Due в италианския Ваконе, "Пеещата къща" в Дрезден (Германия), която благодарение на тръбите си в дъждовни дни може да създава музика и др.

Коментари: 0