Най-опасните места за селфи

Проучване показва, че смъртните случаи от 2011 г. насам са над 250

Най-опасните места за селфи
Преди да се качите на високо, за да си направите единствено по рода си селфи, помислите колко много ще рискувате.

Повече от 250 смъртни случая между октомври 2011 г. и ноември 2017 г. могат да бъдат свързани със селфи снимки, се казва в скорошно проучване.

А кои са най-смъртоносните места за снимка?

На първо място е водата.

Според проучването са регистрирани най-малко 70 смъртни случая на удавяне при опит за заснемане на селфи. В смъртоносните инциденти е имало хора, които са били отнесени от вълните, пренебрегват предупрежденията за безопасност на плажовете или са били на плавателен съд, който се е преобърнал.

Инцидентите след селфи във вода са особено смъртоносни, тъй като те често включват много хора. Около 70 смъртни случая произтичат от 32 инцидента, според проучването.

Може би също толкова опасно, или дори повече, са селфитата от високо.

Проучването посочва 48 смъртни случая от "падане", които са резултат от 41 инцидента. Т.е., като брой инциденти паданията са повече от удавянията, макар и с  по-малко на брой жертви.

16 са смъртните случаи от електрически ток, 51 - в транспортни средства и 8 - при опит за селфи с животни.

48 са загинали от огън по време на селфи.

Проучването е проведено от група изследователи от Индия, където са регистрирани най-много смъртни случаи, свързани със селфи в сравнение с която и да е друга държава. Важно е да се отбележи, че изследователите са базирали своите констатации на съществуващото покритие на американските новинарски емисии за смъртни случаи, свързани със селфи, което означава, че може да има и други смъртни случаи, настъпили в рамките на шестгодишния период на проучването, които да не са попаднали в емисиите с новини.

Почти в три четвърти от смъртните случаи, свързани със селфи, загиналите са мъже. Въпреки че проучванията установяват, че жените правят повече селфита от мъжете, мъжете са по-склонни да направят нещо рисково, за да направят перфектното селфи.

По-голямата част от изброените 51 смъртни случаи, свързани с транспорт, са от движещи се влакове.
Коментари: 0