Най-сигурните дестинации за пътуване през 2018 г.

През изминалата година 93 страни са станали по-миролюбиви

Най-сигурните дестинации за пътуване през 2018 г.

Снимка: Pixabay

Въпреки че много хора смятат, че 2017 г. бе наситена с повече негативни отколкото положителни събития, статистиката показва, че нивата на безопасност в световен мащаб се повишават. През изминалата година 93 страни са станали по-миролюбиви, а в 68 държави положението се е влошило, показва докладът "Глобалният индекс на мира за 2017 г.", изготвен от Института за икономика и мир. Европа запазва позициите си на най-мирен континент, като в списъка на топ 10 най-безопасни страни 8 са европейски. Вижте най-сигурните дестинации за пътуване през тази година, представени от Туристическа агенция "Бохемия":

Австралия

Държавата континент се слави като една от най-спокойните страни през последните години. За бързия икономически и политически растеж основна роля играят висококвалифицираните работници, пристигащи от цял свят заради красивите градове, екзотичната природа, мекия климат и огромните възможности за развитие. 

Ирландия

През 2017 г. Ирландия достига 10-о място в класацията на най-мирните страни. Това се дължи на политическата стабилност, икономическия ръст и качественото усвояване на еврофондовете. Ирландия е страната, която ще ви предложи вълнуващи обиколки сред природата през деня и много песни и танци вечерта. 

Швейцария

Известният неутралитет на Швейцария работи все повече и повече в полза на страната. Това показва високият индекс, който има държавата в класацията, както и липсата на вътрешни и външни политически конфликти. 

Словения

Словения е една от най-миролюбивите страни с редки вътрешни конфликти. Процентът на полицейско присъствие в градовете е един от най-високите в Европа.

Чешка република

Въпреки че в края на 20-ти век Чехия преживява доста бурни вътрешнополитически събития, днес от това няма и следа. Ще се влюбите в страната дори само да посетите столицата Прага, чиято централна част е в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Дания

Дания е една от страните, която е традиционен участник в такъв тип класации. За датчаните е известен фактът, че са спокоен и миролюбив народ, който не обича конфликтите и развива икономиката си.

Австрия

Робърт Фрост е казал: "Добрите огради създават добри съседи". Това твърдение важи с пълна сила за Австрия, която е не само с доста висок индекс в класацията, но и двете й съседки - Германия и Чехия я съпровождат с високите си резултати.

Португалия

През 2016 г. туристическото списание "Condé Nast Traveler" определи Лисабон като най-подценявания град в Европа. Докладът за мира твърдо потвърждава това твърдение, като определя не само Лисабон, а цялата страна като една комбинация от гостоприемни градове, красиви гледки и достъпни за туристите цени. 

Коментари: 0